Application projects

Γεωφυσικές διασκοπήσεις στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού κτιρίου ΧΑΝΘ Θεσσαλονίκης, 2000. Εργαστήριο Γεωφυσικής ΑΠΘ με χρηματοδότηση της εταιρείας Θεμελιοδομή Α.Ε.

Αυτόματη επεξεργασία και τομογραφική ερμηνεία σεισμικών δεδομένων γεωτρήσεων, 2002. Εργαστήριο Γεωφυσικής ΑΠΘ με χρηματοδότηση της Εγνατίας Α.Ε.

Γεωφυσικές διασκοπήσεις στην ευρύτερη περιοχή του 4ου και 85ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, 2002. Εργαστήριο Γεωφυσικής ΑΠΘ με χρηματοδότηση του Δήμου Θεσ/νίκης.

Έρευνα Γεωφυσικών ιδιοτήτων του υπεδάφους της ευρύτερης περιοχής θεμελίωσης του φράγματος Ιλαρίωνα (περιοχή Αλιάκμονα), 2002. Εργαστήριο Γεωφυσικής ΑΠΘ με χρηματοδότηση της Δ/νσης Ανάπτυξης Υδροηλεκτρικών Έργων της ΔΕΗ.

Ηλεκτρικές τομογραφίες και σεισμικές διασκοπήσεις για τον καθορισμό της γεωμετρίας των επιφανειακών σχηματισμών στην περιοχή Ρουφράκτη (φράγματος) Γυρτώνης, 2003, Εργαστήριο Γεωφυσικής ΑΠΘ με χρηματοδότηση της Γεωλογική Υποστήριξη Ε.Π.Ε.

Παρακολούθηση μικροδονήσεων στην περιοχή Παρνασσού – περιοχή μεταλλίων Κανιανής, 2005, με χρηματοδότηση της S&B Industrial Minerals S.A.

Μελέτη σεισμικότητας – σεισμοτεκτονικής – σεισμικής επικινδυνότητας στην περιοχή φράγματος Νεστορίου, 2005, με χρηματοδότηση της Νομαρχίας Καστοριάς.

Μελέτη σεισμικότητας – σεισμοτεκτονικής της περιοχής Αναργύρων – Φανού, 2007, με χρηματοδότηση του ΙΓΜΕ.

Μελέτη σεισμικότητας-Σεισμικής επικινδυνότητας του φράγματος Χαμοκεράσων, 2009, με χρηματοδότηση της ΟΤΜΕ Α.Ε.

Γεωφυσική έρευνα της περιοχής κατασκευής φράγματος στη θέση Καραμπουρνάρι Ημαθίας, 2009, με χρηματοδότηση του Δήμου Νάουσας.

Μελέτη σεισμικότητας-σεισμικής επικινδυνότητας του φράγματος Ιάσμου Νομού Ροδόπη, 2010, με χρηματοδότηση από ECOS SA και Αντωναρόπουλος SA.

Determination of active faults and seismic hazard assessment along the broader TAP pipeline area (Greece-Albania), 2013, με χρηματοδότηση του Ogs-Istituto Nazionale Di Oceanografia E Di Geofisica Sperimentale.

Εκτίμηση αναμενόμενων σεισμικών κινήσεων, νεοτεκτονικού περιβάλλοντος και σχετικών γεωκινδύνων κατά μήκος των εναλλακτικών διαδρομών του TAP στην ευρύτερη περιοχή Παγγαίου – Συμβόλου, 2014, με χρηματοδότηση της E.On Technology GmbH.

Πραγματοποίηση επιλεγμένων μετρήσεων Downhole σε επιλεγμένες περιοχές του Βόρειου Ελληνικού χώρου, 2014, με χρηματοδότηση της ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΗ Ε.Π.Ε.

Γεωφυσική έρευνα της περιοχής Τεναγών Φιλίππων, 2014, με χρηματοδότηση της E.On Technology GmbH

Μελέτη σεισμικής φόρτισης και απόκρισης του Διαδριατικού αγωγού,2014, με χρηματοδότηση της Uniper Technologies (τέως E.On Technology GmbH)

Πραγματοποίηση μετρήσεων ταχύτητας σεισμικών κυμάτων σε επιλεγμένες περιοχές της Κεφαλονιάς, 2015, με χρηματοδότηση του ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ

Εκτίμηση πιθανών φαινομένων επαγόμενης σεισμικότητας στην ευρύτερη περιοχή του FIER (ΑΛΒΑΝΙΑ), 2015, με χρηματοδότηση της Bankers Petroleum.

Μελέτη σκοπιμότητας και εφαρμοσιμότητας για την εκτέλεση γεωφυσικών μετρήσεων κατά μήκος της επέκτασης του Μετρό Καλαμαριάς, 2016-2020, με χρηματοδότηση της Μετρό Α.Ε.

Πραγματοποίηση επαναληπτικών μετρήσεων Downhole σε επιλεγμένες περιοχές του Βόρειου Ελληνικού χώρου, 2017-2018, με χρηματοδότηση του Μ.ΠΟΥΛΤΣΙΔΗΣ

Εκτίμηση πιθανών φαινομένων επαγόμενης σεισμικότητας στην ευρύτερη περιοχή του FIER (ΑΛΒΑΝΙΑ), 2015-2020, με χρηματοδότηση της BANKERS PETROLEUM ALBANIA LTD.

Υπολογισμός ειδικής ηλεκτρικής αντίστασης υπεδάφους σε επιλεγμένες περιοχές της Κρήτης και της κεντρικής Ελλάδας, με χρηματοδότηση της ΓΕΩΤΕΡ Α.Ε.

Σεισμική επικινδυνότητα και προσδιορισμός εδαφικών κινήσεων στην περιοχή της Νότιας Λεκάνης του Lokichar στην Κένυα, 2018-2023, με χρηματοδότηση της Tullow SA.

Πραγματοποίηση μετρήσεων Downhole σε επιλεγμένη περιοχή της Λεμεσού, 2018-2019, με χρηματοδότηση της GEOINVEST LTD.

Πραγματοποίηση μετρήσεων Downhole σε επιλεγμένη περιοχή της Ανατολικής Λεμεσού, 2020, με χρηματοδότηση της GEOINVEST LTD.

Γεωφυσική έρευνα για την εκτίμηση της γεωλογικής/γεωτεχνικής δομής στη περιοχή της κατολίσθησης Βασιλουδίου – Αρδαμερίου και σχέση με την ενεργό τεκτονική της Μυγδονίας λεκάνης, 2021, με χρηματοδότηση του Πάτσιου Ε.

Γεωφυσική έρευνα στην περιοχή οικοπέδου του ΕΚΕΤΑ στην περιοχή της ΒΕΠΕ Τεχνόπολης, με χρηματοδότηση της ΓΕΩΤΕΡ Α.Ε.

Παρακολούθηση μικροδονήσεων στην ευρύτερη περιοχή του μεταλλείου της Καμάρας (περιοχή Βάργιανης Φωκίδας), 2022-2024, με χρηματοδότηση της Eurotech SA.

Εκπόνηση σεισμικής και γεωηλεκτρικής γεωφυσικής έρευνας για τις ανάγκες κατασκευής νέων φωτοβολταϊκών σταθμών στην περιοχή Α1 της ΔΕΗ Αμυνταίου, 2022-2024, με χρηματοδότηση της ΓΕΩΤΕΡ Α.Ε.

Τομογραφία απόσβεσης για το δίκτυο παθητικής τομογραφίας της Δυτικής Τριπούρα (Ινδία), 2022-2024, με χρηματοδότηση της SEISMOTEK SA

Πραγματοποίηση μετρήσεων Downhole σε επιλεγμένη περιοχή της ΝΑ Κρήτης, 2022-2023, με χρηματοδότηση του ΙΤΕ

Πραγματοποίηση γεωφυσικών διασκοπήσεων στην περιοχή του έργου IRC Hellinikon Integrated Resort, 2022-2023, με χρηματοδότηση της Penelis Consulting Engineers S.A.

Παροχή Υπηρεσιών Παρακολούθησης Σεισμικής Επικινδυνότητας και Εκτίμησης Επιπτώσεων Σεισμών, 2022-2027, με χρηματοδότηση του TRANS ADRIATIC PIPELINE AG GREECE

Γεωφυσική έρευνα στην περιοχή Fier Αλβανίας, 2023-2024, με χρηματοδότηση της ΟΜΕΤΕ-ΕΔΑΦΟΣΤΑΤΙΚΗ Α.Ε..

Συνεχή μικροσεισμική παρακολούθηση της Νήσου Λέσβου, 2023-2024, με χρηματόδοτηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.