Ερευνητικά έργα

Μελέτη της απόσβεσης και της τοπικής ενίσχυσης της ισχυρής σεισμικής κίνησης και της επίδρασής της σε χωμάτινα φράγματα του Ελληνικού χώρου, 1996. Ι.Τ.Σ.Α.Κ. με χρηματοδότηση από τη ΓΓΕΤ και το Τμήμα Ελέγχου και Ασφάλειας Φραγμάτων της Δ/νσης Εκμετάλλευσης Παραγωγής της ΔΕΗ.

Μελέτη της σεισμικής ακολουθίας του σεισμού της Αθήνας της 7/9/1999 (Mw=5.9), 2000. Εργαστήριο Γεωφυσικής ΑΠΘ με χρηματοδότηση του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.

Μελέτη του δυναμικού των σεισμικών ζωνών της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής Θεσσαλονίκης με τη συνδυαστική χρήση σεισμικών και γεωδαιτικών δεδομένων, 2000. Εργαστήριο Γεωφυσικής ΑΠΘ με χρηματοδότηση του ΟΑΣΠ.

Δημιουργία βάσης σεισμολογικών δεδομένων για την ενιαία βάση επιταχυνσιογραφημάτων ΙΤΣΑΚ-Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών, 2000. Εργαστήριο Γεωφυσικής ΑΠΘ με χρηματοδότηση του ΟΑΣΠ

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ: Συμβολή στην ανάπτυξη και εφαρμογή αλγορίθμων στον υπολογισμό σεισμικών επικέντρων και στη σεισμική τομογραφία, 2002, Εργαστήριο Γεωφυσικής ΑΠΘ με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπ. Παιδείας.

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ (Περιβάλλον): Μελέτη της δομής της λιθόσφαιρας στο ηφαιστειακό και ιζηματογενές τόξο του νοτίου Αιγαίου και της σημασίας της για την ενεργό τεκτονική και την ισχυρή σεισμική κίνηση με τη χρήση καταγραφών σεισμών και σεισμικού θορύβου (φυσικού και ανθρωπογενούς), 2004, Εργαστήριο Γεωφυσικής ΑΠΘ με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπ. Παιδείας.

ΠΕΝΕΔ 2003: Προσομοίωση της ισχυρής σεισμικής κίνησης με δισδιάστατα και τρισδιάστατα μοντέλα με τη μέθοδο των πεπερασμένων διαφορών: Εφαρμογή στη Μυγδονία λεκάνη, 2004, με χρηματοδότηση της Γ.Γ.Ε.Τ. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μεταφορά πραγματικών και προσομοιωμένων δεδομένων ισχυρής σεισμικής κίνησης σε σχεδόν – πραγματικό χρόνο, 2005, με χρηματοδότηση της Γ.Γ.Ε.Τ.

Εγκέλαδος: Γεωδυναμική διερεύνηση της καταδυόμενης λιθόσφαιρας με ένα αμφίβιο δίκτυο σεισμογράφων, 2005, με χρηματοδότηση του Παν/μίου Ruhr Bochum, Γερμανίας.

Ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης & διαχείρισης σεισμικού κινδύνου στο μέτωπο του Ελληνικού τόξου. Εφαρμογή στις πόλεις Χανίων & Ηρακλείου, 2006, με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Κρήτης.

Εγκατάσταση και λειτουργία ενός μόνιμου ψηφιακού σεισμολογικού σταθμού στο Νομό της Καστοριάς, 2007, με χρηματοδότηση της Νομαρχίας Καστοριάς.

Αναβάθμιση του μόνιμου δικτύου σεισμογράφων Σαντορίνης, 2010, με χρηματοδότηση του Δήμου Σαντορίνης.

Collection and public dissemination of near-real time earthquake shaking information (CLOUD-QUAKE), 2011, με χρηματοδότηση της Engineering Ingegneria Informatica S.P.A. and Microsoft Research Europe μέσω του E.U. project VenusC.

Συνδυασμός πιθανολογικών και αιτιοκρατικών μεθόδων για τον καθορισμό της σεισμικής επικινδυνότητας σε ευρεία και τοπική κλίμακα, Πρόγραμμα Ελληνο-Σλοβακικής συνεργασίας, 2012, με χρημαροδότηση της Γ.Γ.Ε.Τ.

Δημιουργία ενός τροποποιημένου τρισδιάστατου σεισμοτεκτονικού – γεωφυσικού μοντέλου για την αιτιοκρατική εκτίμηση της σεισμικής επικινδυνότητας στην κατάδυση του Νότιου Αιγαίου, Πρόγραμμα ΑΡΙΣΤΕΙΑ-Ι, 2012-2016 με χρηματοδότηση του ΕΚΤ και του Ελληνικού Κράτους.

Σεισμολογικός σταθμός στην περιοχή Συμβόλου – Παγγαίου, 2015, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Μελέτη της σεισμικής ακολουθίας σεισμού Λέσβου (Μ=6.3, 12.06.2017) και του ρόλου της σεισμικής πηγής, του δρόμου διάδοσης και των εδαφικών συνθηκών στην ισχυρή σεισμική κίνηση, 2017-2018, με χρηματοδότηση του ΟΑΣΠ

Καθορισμός Προκαταρτικών Προδιαγραφών Σύνταξης-Επικαιροποίησης Χαρτών Σεισμικής Επικινδυνότητας του Ελληνικού Χώρου, με χρηματοδότηση του ΟΑΣΠ.

Παρακολούθηση της δραστηριότητας του ηφαιστείου της Σαντορίνης, με χρηματοδότηση της ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ