Διοικητική & Άλλη Δράση

Συμμετέχω ενεργά σε πολλές διοικητικές θέσεις και γενικότερες δράσεις του ΑΠΘ, αλλά και του Τμ. Γεωλογίας και του Τομέα Γεωφυσικής.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Είμαι μέλος της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης (πρώην Επιτροπή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ), στην οποία ήμουν Πρόεδρος (2018-2019) και αντιπρόεδρος (2017-2018). Είμαι το παλαιότερο ενεργό μέλος της επιτροπής αυτής, στη δημιουργία της οποία συνετέλεσα μαζί με άλλα μέλη του ΑΠΘ (Π.Μήτκας, Θ. Λαόπουλος, Μ. Ασσαέλ, Α. Βακάλη, κ.α.). Διετέλεσα μέλος της προγενέστερης Επιτροπής Δικτύων, Επικοινωνιών και Πληροφορικής (ΕΕΠ) του ΑΠΘ κατά το διάστημα 2011-2013, ως αναπληρωτής υπεύθυνος για το Κέντρο Επιστημονικών Υπολογιστικών Υπηρεσιών (2011-2012) και υπεύθυνος για το Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου (2012-2013). Είμαι μέλος της ΜΟΔΙΠ ΑΠΘ (2023-).

Τμ. Γεωλογίας

Ήμουν Πρόεδρος (2019-2022) και Αν. Πρόεδρος (2017-2019) του Τμήματος Γεωλογίας. Συμμετέχω/συμμετείχα σε πολλές επιτροπές του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, με πιο σημαντικές:

α) Πρόεδρος της Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών (2008-2022), η οποία συνέταξε την τελευταία αναμόρφωση του τρέχοντος προπτυχιακού προγράμματος σπουδών προς το Τμ. Γεωλογίας. Εκπροσωπώ το Τμήμα σε διάφορες εκδηλώσεις (π.χ. εκδηλώσεις Γρ. Διασύνδεσης ΑΠΘ «Οι σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο» για τους υποψήφιους φοιτητές)

β) Συντονιστής τρέχοντος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Τμ. Γεωλογίας (2023-2028)

γ) Μέλος της επιτροπής ΕΠΕΑΕΚ ΠΠΣ του Τμ. Γεωλογίας (και των δύο επεκτάσεών του), που διαχειρίστηκε το πρόγραμμα δημιουργίας ηλεκτρονικών μαθημάτων, βάσεων δεδομένων και προμήθειας εκπαιδευτικού εξοπλισμού και λογισμικού του Τμ. Γεωλογίας. Μέλος της  επιτροπής του έργου «Εξοπλισμός για υποστήριξη πράξεων ΕΚΤ αναμόρφωσης προγραμμάτων προπτυχιακών σπουδών» (2004) μέσω του οποίου υλοποιήθηκε και η αναβάθμιση της Νησίδας Η/Υ του Τμ. Γεωλογίας.

ΙΤΣΑΚ

Ήμουν υπεύθυνος του Μηχανογραφικού Κέντρου του ΙΤΣΑΚ (δίκτυα, υποδομή, λογισμικό, κλπ.) για το χρονικό διάστημα 1995-1998. Επίσης, συμμετείχα στο διοικητικό και γενικότερο έργο υποδομής του ΙΤΣΑΚ (Επιτροπές, συμμετοχή σε ομάδες εργασίας, κλπ.).

Άλλες Δράσεις

Συμμετέχω στην ενημέρωση της Πολιτείας, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των πολιτών, καθώς και των κατοίκων σεισμόπληκτων περιοχών σε θέματα σεισμικής δραστηριότητας του Ελληνικού χώρου. Έχω πραγματοποιήσει ξεναγήσεις στο Σεισμολογικό Σταθμό για διάφορους φορείς, μαθητές, φοιτητές, κλπ., καθώς και σειρά εκλαϊκευμένων διαλέξεων σε σχολεία, σε επιστημονικές οργανώσεις και επιμελητήρια (π.χ. ΓΕΩΤΕΕ), Δήμους, Πολιτιστικά Κέντρα, ιδιωτικές εταιρείες, κλπ., μέσα από διάφορες δραστηριότητες π.χ. πρωτοβουλία “ΑΠΘ την Κυριακή”.

Ως φοιτητής, εκλέχθηκα μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου των φοιτητών Φυσικού και επιτροπής έτους του συλλόγου των φοιτητών Γεωλογικού. Είμαι παντρεμένος με την Ελίνα Αηδονά και έχω δύο παιδιά, τη Φωτεινή-Ηρώ και το Βασίλη.